eukairies

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

πότε να βγω στην Σύνταξη

με τις περικοπές που γίνονται τώρα πρέπει να το ψάξετε να βγείτε στην σύνταξη νωρίτερα. Άλλωστε ο μισθός είναι τόσο μειωμένος οπότε μπορεί και να παίρνετε το ίδιο εισόδημα και χωρίς να δουλεύετε. Πράγματι μέσα στον κύκλο των γνωριμιών μου είναι πολλοί που αυτήν την χρόνια αποφασίζουν να βγουν στην σύνταξη.

Προϋποθέσεις για να βγει κάποιος στην σύνταξη.

Το κλασικό είναι να έχει κάποιος συμπληρώσει το 65 η το  έτος της ηλικίας του.Άμα κάποιος αποφασίζει να πάρει σύνταξη μετά το 60 ο έτος της ηλικίας του μπορεί να βγει στην σύνταξη αλλά μειωμένη σύνταξη. Το ποσό μειωμένη είναι αλλάζει από επάγγελμα αλλά περίπου για παράδειγμα άμα βγείτε στην σύνταξη στα 63 χρόνια θα περνετε 4,3 % λιγότερα.

Άλλη προϋπόθεση είναι να έχετε συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας ,Τότε δεν ισχύει το ηλικιακό όριο που αναφέρθηκε παραπάνω.Δηλαδή μετά από 35 χρόνια δουλειάς μπορείτε να  βγείτε στην σύνταξη ακόμα και εάν είστε κάτω από 60 χρόνια. Ελπίζω να μην δουλεύατε σαν παιδιά όπως στην Ινδία.

Ανάλογα μα το ταμείο ασφάλισης που είσαστε γραμμένοι  και ήσασταν στο δημόσιο πρέπει να συμπληρώσετε η να εξαγοράσετε μέχρι το 67 Έτος εργασίας και μετά κερδίζετε και σύνταξη από το ταμείο τους και μετά μπορείτε να είσαστε και διπλοδυνταξιουχος και να παίρνετε σύνταξη και από το Δημόσιο όπως και από την ασφάλεια σας.

τώρα σε κάθε διαφορετική δουλεία είναι τα πράγματα διαφορετικά , άλλο να είναι κάποιος ιδιώτης και άλλο να είναι στο δημόσιο , έτσι καλύτερα να συμβουλευτείτε τα ταμεία σας , το γενικό λογιστήριο η να βρείτε ειδικούς εργασιολογους ,άλλα καλύτερα να συμβουλευτείτε και τους τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...